Szezonnyitó örömrepülés Halásztelken

Napos, ám de kissé szeles időre ébredtünk a Funfly napján. Utóbbi senkinek sem szegte kedvét, alig múlt el 10 óra és a résztvevők többsége már a helyszínen volt. Pedig voltak, akiknek bizony korán csörgött a vekker, hiszen az ország távoli szegleteiből is érkeztek helis barátok. Pásztoriból, Fertőrákosról, Jászberényből és Győrből nem kis távolságokat tettek meg a fiúk, hogy velünk együtt „örömrepüljenek”.


A tavalyi, sikeres évzáró Funfly után adta magát, hogy tartsunk egy hivatalos szezonnyitót is. Bornee nagyvonalúan felajánlotta helyszínként a halásztelki modellrepteret és az EMH élt is a lehetőséggel. Ezúton is köszönjük neki a kiváló területet és a lehetőséget! A modellhelis közösség örömmel fogadta az eseményt, amit mi sem bizonyít jobban, mint a közel 20 fős létszám, ami ezen a napon összejött. Csak azért, hogy repüljünk és beszélgessünk egy jót.

A gyakorlott pilótákat persze nem kellett noszogatni, a levegő hamar rotorropogástól lett hangos. A starthelyen folyamatosan váltottuk egymást, mindenki repülni akart. Olyannyira, hogy még az is előfordult, hogy egyszerre ketten léptünk „színpadra”. Ekkor már annyira nagy volt a lelkesedés, hogy a véletlen hozta duó helyett, egy hirtelen ötlettől vezérelve egyszerre hét helikoptert emeltünk a levegőbe. Nem néztünk utána, de gyanítjuk, hogy ez akár magyar rekordnak is beillik.

Külön öröm számunkra, hogy a Funfly résztvevői között két kezdőt is üdvözölhettünk. Segítettünk nekik a kezdeti lépésekben, válaszoltunk a kérdéseikre és bátorítottuk őket, hogy ne féljenek repülni, hiszen a gyakorlat teszi a mestert. A nap végére mindketten négy sikeres startot tudhattak maguk mögött. Az EMH számára ez legalább akkora eredmény, mint nekik, hiszen az egyesület fő céljai közé tartozik, hogy népszerűsítse a modellhelizést és segítse az érdeklődőket.

Természetesen a többség nem csak egy gépet hozott magával. A Funfly-on egy főre három heli jutott. A csomagtartókban Compass Chronos, SAB Goblin, Align T-rex, Mikado Logo és Gaui márkájú szépségek sorakoztak, és aztán persze sorban elő is kerültek. A nap folyamán összesen közel 110 startot repültünk.

A Funfly egy olyan nap, ami csak a helizés szeretetéről szól, ami összehozza a közösséget, ami építi azt és ami erősíti az érzést, hogy a hobbi, amit választottunk, nem csak egy múló hóbort. A modellhelizés szenvedély, amit az ember akkor is csinál, ha a fű deres és a keze majd oda fagy a távirányítóhoz, és akkor is mikor a nap pirosra égeti a bőrét. Reméljük, hogy mindenki nevében mondhatjuk, hogy nem ez volt az utolsó Funfly és, hogy a következőn is biztosan ott leszünk, sőt bízunk benne, hogy még ennél is többen. Csak győzzük kivárni, míg sorra kerülünk a starthelyen! De annyi baj legyen!