FunFLY 2018 beszámló

Az április végi összejövetelünkról Horváth Miklós (Miki bá) készített egy remek élménybeszámolót. Miki bá, írásában a tőle megszokott alapossággal veszi végig a találkozó történéseit és számos hasznos információt is megoszt az olvasóval. Ezért jó ha sok okos ember gyűlik össze kis helyen ; )

Az anyag terjedelme miatt most csak az első néhány bekezdés kerül ki a teljes beszámoló a lenti linken érhető el melyet a szerző gazdagon illusztrált képpekkel. Innen tehát Miki bá jön:

2018-as, évadnyitó örömrepülését, és ilyen jelentős helis' összejövetel még soha nem volt itt, hanem a napi események mérlegét megvonva is csak ugyanez mondható el mindarról, ami ma történt.

Ha kissé bővebben kellene jellemeznem mindazt, ami hatott rám, ami igazán megérintett ezen a kissé szeles, ugyanakkor szikrázóan verőfényes áprilisi szombaton, akkor az a kiváló szervezettségen túl az egymás iránti sportolói tisztelet, a pilóták repülési teljesítményeinek, bemutatóinak azonnali és őszinte elismerése, vagyis az a sportbaráti légkör volt, ami a napjaink egyéni, és már-már mindenek felett álló teljesítmény kényszereinek világában oly' ritka, mint a fehér holló. Jó volt együtt és jelen lenni, s jó volt helis' tapasztalatokat szerezni, beszélgetni, eszmét cserélni a modellezésről, a jelenünkről és a jövőnkről, az előttünk álló egyesületi feladatokról.

RC-pilóták ilyen nagy létszámban még soha nem tisztelték meg a jelenlétükkel a repülőterünket, és az sem fordult elő még soha, hogy egy időben, egyszerre ilyen sok forgószárnyas parkolt volna a repterünk füvén. Kétségtelen, hogy igen rangos felhozatal volt rotorlapátos repülő alkalmatosságokból, a 120-as, legkisebb osztályútól a legnagyobb, 700-as osztályúig. A pilóták a világ élvonalába tartozó RC helikoptereiket hozták magukkal, s köztük olyan típusokat is, amiket nem, vagy csak ritkán látni Magyarországon, hát még itt, a Németh Ferenc Sportközpont mögötti réten.

Ha valaki azt gondolná, hogy ilyen nagy horderejű rendezvény megszervezése és lebonyolítása pusztán csak napi rutin kérdése, az nagyon téved. Semmi sincs és semmi sem történik, illetve teremtődik meg csak úgy, magától, ha azt akarjuk, hogy valóban jó legyen... Balogh Barna és Uri Zoltán példásan odatette magát, hogy egy RC helizésre' kiválóan alkalmas és ahhoz mindenben méltó reptéren, biztonságos körülmények között emelkedhessenek magasba a forgószárnyasok. A rendezvény sikere kettejükön biztosan nem múlott. Örülök, hogy igazuk lett!

Köszönjük.